„Академия за иновации“  се провежда с подкрепата на ББР

03.06.2022 „Академия за иновации“ се провежда с подкрепата на ББР

Като част от своята корпоративна филантропия ББР подкрепи провеждането на „Академия за иновации“. Това е най-голямото публично-частно образователно партньорство в страната между организации от частния, академичния, публичния и НПО сектори. Събитието се провежда на 3 и 4 юни под егидата на ЕК и със съдействието на ЕИБ, а негов организатор е Innovation Starter. Проектът развива предприемаческите умения на студенти и финансира техните бизнес идеи. Ще се проведе под формата на хакатон, в който български студенти създават първите си бизнес проекти и прототипи. 

„Академия за иновации“ стартира през 2014 г., а партньори вече са 14 университети и обучителни центрове в цялата страна. Проектът е обособен в 3 модула: менторство;  създаване на знание посредством панел от сесии и материали за успешна реализация на идея;  прототипиране. До момента в академията са обучени над 4 300 души и 720 екипа, създали предприемачески идеи като CheatBurger, HealthIt, EduBots, Your Sofia, CityIT, Adventure Squad, ParkNShare, StudyHub, Space Division, HubGround, OSimplants, WomanIcer, Цвете в епруветка, Vendy+ и др.Лектори на събитието са били международни гости, като авторът на концепцията за креативен град Чарлз Ландри, бившият арт директор в Pixar Антони Христов, Линзди Шилваши, Innovation Space Manager в Google, и много други.

Наградният фонд включва финансиране на идеята на екипа победител, осигурено от ЕИБ, както и посещение на европейските институции в Брюксел с подкрепата на Представителството на ЕК в България. 
ББР осигури подкрепа за реализиране на студентските идеи, а благодарение на партньорството с банката е създаден и нов модерен уеб сайт на „Академия за иновации“. 

„Един от най-добрите съвети, които днес можем да дадем на младите предприемачи, е да замените глагола „вярвам“ със „знам“. Тук сме, за да ви научим КАК да отгледате идеите си, да бъдем рамо до рамо с вас и да ви помогнем да успеете в света на иновациите. Особено сега, когато редица предприемачи са „задъхани“ в кризата, вашата енергия е безценна. 
Това, което правим заедно в рамките на Академията за иновации, този път съвсем естествено е под мотото „Солидарност и Мир“. И мисля, че няма разумен човек днес, който да не прегръща тези ценности. Знам, че разумът и човешката солидарност ще изтрият сълзите и ще възстановят справедливостта. Без мир и човечност няма бъдеще. Затова нека градим – заедно.“ – това каза на откриването на събитието в клуб „Перото“ в НДК Стефан Тъмнев, изпълнителен директор на Фонда за капиталови инвестиции в групата на ББР. 
 

fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster